Sosyal Medya

Güncel

Cerablus’ta PYD mühimmatları ele geçirildi

Türkiye’nin başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Cerablus’ta PYD/PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.



Türkiye’nin baÅŸlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Cerablus’ta PYD/PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Amarne köyünü PYD/PKK’lıların elinden alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri teröristleri etkisiz hale getirdi ve çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

AMARNE KÖYÃœ PYD/PKK’DAN ALINDI

TSK ve koalisyon hava güçlerince Suriye’nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu devam ediyor. Operasyon kapsamında Cerablus kentini terör örgütü DAEÅž’ten temizleyen ÖSO’ya baÄŸlı kuvvetler güneye doÄŸru ilerleyiÅŸini sürdürüyor. Bu kapsamda muhalif güçler, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin elindeki Amarne köyünü ele geçirdi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

PYD/PKK mensuplarını etkisiz hale getirilirken çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmatların arasında roketler, mermiler, el bombaları ve havan bombaları da yer alırken çok sayıda fişek ve keskin nişancı tüfeği de bulunuyor.

ÖSO KOMUTANI DA AÇIKLADI

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) baÄŸlı Nurettin Zengi grubunun komutanı Ahmet Genco, çatışmaların ardından Amarne köyünde kontrolü saÄŸladıklarını belirtti. Daha önce bölgeyi elinde tutan PYD mensuplarının etkisiz hale getirildiÄŸini ifade eden Genco, çok sayıda mühimmat ele geçirdiklerini bildirdi.

“TERÖRÄ°STLERÄ° ETKÄ°SÄ°Z HALE GETÄ°RDÄ°K, SÄ°VÄ°L HALKI KURTARDIK”

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) baÄŸlı Nurettin Zengi grubunun komutanı Ahmet Genco, çatışmalar sırasında teröristlerin köydeki sivil halkı ‘kalkan’ olarak kullanmaya baÅŸladığını belirtti ve "Teröristleri etkisiz hale getirdik, sivil halkı kurtardık." diye konuÅŸtu.

Cerablus'ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

 

Cerablus'ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Cerablus'ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

ABD'NİN İNDİRDİĞİ MÜHİMMATLAR OLABİLİR

ABD, 2014 yılından bu yana Kuzey Suriye'deki sözde 'Kürt güçleri'ne kargo uçaklarıyla mühimmat indiriyordu.

Cerablus'ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Cerablus'ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Cerablus'ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.